MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2015 10:33:05 - RP

Kouření

Dobrý den, zajímaly by mě v souvislosti s bojem proti tabáku a kuřákům tři věci. Jste pro úplný zákaz kouření v restauracích? Kam plynou peníze z daní z tabáku? A poslední, proč se neomezí distribuce cigaret? Prodávají se na každém kroku! Děkuji za případné vyjádření. Radka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2015 14:30:47 - MUDr. Jiří Štětina
Dobrý den,

Jsem pro úplný zákaz kouření v restauracích a všech veřejných místnostech. A je mně úplně jedno, co tomu řeknou největší bijci za podporu kouření (např. jeden významný senátor a současně i primátor jedno města ze severních Čech). Peníze by měly zcela plynout do státního rozpočtu ve formě spotřební daně a DPH. Obávám se však, že nikdo přesně neví, jak to ve skutečnosti je a určitě to patří do  oblastí tzv. „černé ekonomiky“. Není třeba zdůrazňovat, že i financování některých politických stran, zejména ODS, bylo díky kuřákům. Sám jsem byl také kuřákem, ale už nekouřím skoro 40 let a dá se přestat. Výroba a distribuce cigaret je velký a těžko kontrolovatelný byznys, právě z výše uvedených důvodů. Proto jsou prodávány na každém kroku bez ohledu na to, že náklady na léčbu kuřáků převyšují zisk z prodeje.

Už se těším na projednávání návrhu zákona ve sněmovně.

S pozdravem    Štětina Jiří