PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.02.2015 10:40:16 - Vratislav Prokop

popularita

Gratuluji k popularitě ve výzkumu mezi Europoslanci. Čím si to vysvětlujete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.02.2015 1:17:27 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, pane Prokope, o průzkumech si myslím své a výsledky nějaké ankety nepřeceňuji. V EP pracuji třetí volební období a svou dlouholetou prací ve výboru pro průmysl, výzkum a energetiku jsem České republice ušetřil miliardy, ale o tom naše média svorně držela bobříka mlčení. Tím víc věnovala pozornost mým kauzám, které jsem mnohokrát vysvětlil, lži vyvrátil a jako první a jediný politik jsem zažaloval televizi Nova, protože polopravdy a pomluvy, které opakovaně šířila, nebraly konce. Velkou chybu jsem udělal, že jsem hned od roku 2004 nevěnoval pozornost propagaci své práce v EP a podceňoval útoky na svou osobu. Myslel jsem si totiž, že moje práce nepotřebuje reklamu, ale v tom jsem se velmi mýlil. Rčení kdo chce bít psa, hůl si najde v mém případě česká média naplnila vrchovatě, zejména ke konci druhého volebního období, ale tlačila na pilu tak okatě, že jejich snaha byla kontraproduktivní. Voliči začali přemýšlet, proč se tak děje, a za to jim patří velký dík. 
Od začátku nového volebního období pravidelně na svým webových stránkách zveřejňuji přehled činnosti v Bruselu i Štrasburku. Budu nadále informovat občany o tom, co se v EP reálně děje, protože od našich médií se informovanost čekat nedá. Na našem obchodu se EU podílí cca 80%, agenda Evropského parlamentu se do agendy českého parlamentu promítá z 85%, ale ČR má v Bruselu tři zástupce médií (Albánie 12 a Německo asi 160. Donedávna jsem si myslel, že jich je něco přes sto, ale byl jsem vyveden z omylu). Rovněž nemůžu počítat s tím, že čeští novináři budou čerpat z periodik, jako je třeba European Voice. Prostě musím víc pracovat na informování české společnosti a nenechat se rozhodit dalšími skandalizacemi, které se chystají. Jak říká Dante Alighieri v Božské komedii: Segui il tuo corso e lascia dir le genti (Sleduj svou cestu a nech lidi mluvit), aneb psi štěkají, ale karavana jde dál.