Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.02.2015 11:41:11 - František Lebeda

Co říkáte na kritiku Foldyny?

Čím ji vyvrátíte? http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Foldyna-tvrde-uderil-na-europoslankyni-KDU-CSL-kvuli-veznene-ukrajinske-pilotce-Delate-komedii-a-nikdo-vas-nezna-360742

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.02.2015 10:07:58 - Ing. Michaela Šojdrová
Pěkný den.

S panem Foldynou máme patrně odlišné vnímání světa. V tom mém symboly a gesta podpory trpícím mají svůj význam, a to zejména právě vůči konkrétním trpícím. Nejde jen o symbolická gesta v rámci EU i pomoci jednotlivých členských zemí včetně ČR, ale jde o konkrétní finanční, materiální a odbornou pomoc.

Ve své práci se snažím podporovat ty, kteří pomoc potřebují. V případě jakéhokoliv vojenského konfliktu vždy trpí civilisté na obou stranách a byla bych naivní, pokud bych tuto skutečnost nevnímala. Osobně se podílím na pomoci reformou ukrajinského školství. Například tento týden jsem osobně jednala s eurokomisařem Navracsicsem, do jehož působnosti oblast vzdělávání spadá. Vzdělaní mladí lidé totiž mohou výrazně přispět k obnově prosperující, mírové společnosti a mohou přispět k dialogu dnes bohužel znesvářených stran.

I když svět vidím jinak než pan poslanec Foldyna, neadresuji mu žádné urážky.

M. Šojdrová