Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.02.2015 12:52:44 - kasil

Ukrajina a Zaorálek

Měli bychom se podle vás konfliktem na Ukrajině cítit ohroženi i my? A druhá věc, která by mě zajímala. Když tak kritizujete postoj pana Zaorálka, což kvituji, máte představu, kdo by mohl stát na jeho místě? Až na vás a pana Foldyny mi něpřijde, že by strana smýšlela jinak.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.02.2015 23:53:30 - Božena Sekaninová
Současně probíhající drama na Ukrajině ohrožuje nejen naši zemi. V případném válečném konfliktu, který je „na spadnutí“, ohrozí i celý svět. To není jen můj názor, ale vycházím z prohlášení a jednání paní A.D. Merkelové a pana F. Hollanda . Ukrajina se stala, ať se to někomu líbí, nebo ne, nebezpečnou rozbuškou, která může při neopatrném zacházení nezodpovědných činitelů vyvolat explozi ohrožující celé lidstvo. Mrazí mne, když lidé jako H. A.Kissinger varují, že už byla míra překročena. Jeho totiž nelze podezírat z rusofilie, ani rusofobie. Zájmy výrobců zbraní i nenasytnost bank nikam nevede. Diplomacie je lepší řešení, než válka. Nejsem sama, kdo podporuje v sociální demokracii (u nás i v Evropě) rozumné mírové řešení na Ukrajině. Když říkám rozumné, zastávám tím svá předchozí stanoviska. Odmítám demagogická tvrzení, že Ukrajina se svobodně rozhodla … Nemá cenu znovu opakovat, že významní představitelé USA sami přiznali, že státní převrat na Ukrajině platili i organizovali. Občanská válka je jen pokračování. Došlo to však nebezpečně daleko.

Ptáte se, kdo by mohl stát na místě pana Zaorálka? Svůj názor jsem vyslovila, protože není čas strkat hlavu do písku, žádnou osobní rovinu to ve vztahu k ministrovi nemá. Pan ministr má asi některé názory jiné a já doufám, že dá nakonec přednost zdravému rozumu před mocenskými zájmy. ČSSD není v žádné z oblastí řízení státní politiky stranou jednoho muže. Máme více vynikajících a zkušených odborníků, kteří jsou schopni řídit jim svěřené rezorty. Nemusí být všeobecně známými. Týká se to i ministerstva zahraničí. Nikdo z nás není nenahraditelný a o podobných záležitostech rozhoduje stranické grémium.

Podstatné je, že můžeme ve straně i společnosti své názory vyslovit. Nejvíce mne děsí lidé s ultra názory, kteří chtějí likvidovat kohokoliv, kdo je mínění jiného. Právě takoví v historii zapříčinili lidská utrpení, genocidy i světové války.

Nebojme se říkat své názory a chtějme, ať média píší pravdu.