Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2012 15:20:13 - mykeš

Rok 2012

Vážený pane předsedo, především přeji úspěšný nový rok a doufám, že nám i v novém roce zachováte svou přízeň. Zároveň bych se chtěl zeptat, co říkáte na novoroční projev prezidenta? A čeho se vy obáváte, nebo co naopak očekáváte od letošního roku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2012 15:14:48 - Milan Štěch

Dobrý den,

děkuji a rovněž přeji vše dobré v novém roce.

Projev prezidenta Klause byl podle mého názoru poněkud nevýrazný. Zřejmě úmyslně se zcela vyhnul hodnocení nekvalitního výkonu vlády Petra Nečase. Ne zcela vhodné bylo, že po krátké vzpomínce na prezidenta Václava Havla okamžitě zaútočil na občanskou společnost. Místo kritiky občanských sdružení se měl zaměřit na kritiku vlády. Chyběl mi tam rovněž apel na přijetí opatření, která by vedla ke snížení korupce v ČR.

Co se týče Vašeho druhého dotazu, obávám se, že se může vrátit finanční a hospodářská krize. Pokud se nepodaří vyřešit problémy zemí eurozóny, pocítí dopady i čeští občané, protože naše hospodářství je ve velké míře závislé na exportu právě do zemí platících eurem. Banky působící v Česku jsou rovněž svázané s bankami, které mají sídlo v jiných zemích EU. Domnívám se proto, že životní úroveň českých občanů může stagnovat, nebo se dokonce zhoršovat.

S pozdravem MŠ