Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.02.2015 13:32:37 - MUDr.Miloš Rejmont

Dotaz na platy lékařů

Dobrý den, vážená paní poslankyně, pracujete mimo jiné ve výboru pro zdravotnictví.
Co říkáte tomu,že soudci dostanou od státu doplaceno 1,2 miliardy Kč ? Kdyby byli lékaři také tak chamtiví, tak by jim stát musel doplatit mnohem více miliard, protože na podkladě Memoranda ze 17.2.2011 se vláda České republiky zavázala, že do dvou let budou lékaři brát 1,5 až trojnásobek průměrného platu, což nebylo splněno.
Prý se chystá podobná akce jako byla
počátkem roku 2011 Děkujeme,odcházíme.
Jak bude reagovat na tuto případnou novou akci zdravotní výbor PS a vláda, ve které má hlavní slovo ministr financí Babiš?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.02.2015 16:47:52 - Mgr. Jana Pastuchová

Vážený pane doktore,
Váš dotaz je zcela na místě, ale nerada bych předjímala reakci na něco, co nenastalo. Platy lékařského i nelékařského personálu jsou pro mě i pro celý Výbor pro zdravotnictví PSP ČR velice důležité téma, vždyť v tomto výboru sedí převážně lékaři a lidé profesně spojení se zdravotnictvím, takže situaci moc dobře znají. Zájmy lékařů i dalšího personálu budeme samozřejmě vždy hájit, a to v mezích, které nám vymezují zákony.

Pokud budete chtít, můžeme dané téma probrat osobně v mé regionální kanceláři v Jablonci nad Nisou. Bývám tam vždy v pondělí. Dobré ale je si schůzku domluvit předem, abych zrovna nebyla někde v terénu. Kontakty najdete na mém webu: http://janapastuchova.cz/

S úctou,
JP