ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2015 17:16:51 - lexar

jen otázka času....

až donedávna jsem byl přesvědčen že jediná strana Úsvit má pevné zázemí a jednotu celého kolektivu. Snaha vystoupit ze stínu jeho zakladatele, vzbudí nedůvěru u mnoha voličů v této zemi, navíc opět snižuje důvěru ve smysl voleb. Nejsem analytik, ale zánik jakékoliv odnože strany Úsvit vytvořené z původní , se záměrem určovat "stejný" směr je odsouzena k zániku. Snaha "přemluvit" Okamuru v podpoře nového uskupení, je jen známkou obav o existenci. Podle mne je Okamura dobrý protivník současných stran. Rozpadem Úsvitu jste jen oslabili jeho a odepsali sebe. Je jasné že věc vidíte jinak, ale jak dlouho myslíte že vydrží Vaše "Nové uskupení" na výsluní politických stran ?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2015 17:43:27 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den, 
děkuji za dotaz. Ano, svým způsobem máte pravdu. Tedy měl by jste, kdyby ta premisa o nějakém odchodu byla správná. Ve skutečnosti k ničemu takovému nemělo nikdy dojít. A věřím, že ani nedojde. Klub se usnesl jen na tom, že proces otevřenosti nelze jednoduše završit s hnutím Úsvit a je tedy potřeba založit nový subjekt, kde ta otevřenost bude nastavena od samého začátku, tedy subjekt, který, aby se to nepletlo bude mít hnutí Úsvit jako součást sebe sama i s lidmi a svým předsedou.
Toto bylo celé vydiskutováno a do tiskové konference Tomia Okamury nenasvědčovalo tomu, že by čemukoliv mělo být jinak. Navíc celá tato idea nevzešla jen tak z ničeho, ale je Tomiem schváleným závěrem mnoha diskuzí a například také ideové konference. 
To co nastalo tiskovou konferencí Tomia Okamury nepochopil nikdo z nás a věřte mi že to překvapení bylo zcela neuvěřitelné. I přesto co vše o nás Tomio řekl, i následující den jsme vyzvali k jednání a nalezení skutečně kvalitního, pozitivního a konstruktivního východiska. To prozatím nebylo vyslyšeno, ale i nadále věříme.
Nicméně stranu tak jako tak založíme - i s vědomím, že šance na politické pokračování může býti minimální, přesto uděláme vše proto aby jsme myšlenky přímé demokracie dále posunuli. Pravda, že pokud se na výsluní neudrží nikdo z nás nemá s odchodem z politiky zásadnější problém. Odchod to bude důstojný s tím, že jm bojovali za ideály demokracie, přímé demokracie, otevřené strany pro všechny  a věřím, kvalitní program.
s úctou
Petr Adam