Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2015 21:03:31 - Ladová

soudci si zvýšení platů vybojovali-důchodci nevybojují nic

Dobrý den
Jeden se nestačí divit,jak se dorovnávají (navyšují) platy v řádech několika tisíc , teď naposledy soudcům,nějak se zapomnělo na přislíbenou loňskou, mimořádnou valorizaci důchodů, která neproběhla - zvyšovalo se kolem směšných 40 Kč.Nemohli soudci brát svůj plat též, jako opatření minulých vlád k šetření?Bohužel ubere se vždy těm, kteří celý život pracovali,podíleli se na financování sociál.systémů a mnozí se nyní potýkají i se zdravotními problémy.Nedorovnání předčasných důchodů za 30,40 let práce je též nespravedlivé, pokud má někdo bydlení zdarma a pár tisícovek k tomu, aniž by hnul prstem neomezeně dlouho.Absolutní nezájem udělat v těchto věcech nápravu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.03.2015 20:11:20 - Ing. Zdeněk Škromach
Vážená paní Ladová, plně souhlasím s Vaším názorem nutnosti poctivé pravidelné valorizace důchodů a musím Vás ujistit, že novela zákona o důchodovém pojištění, která řešila mimořádné navýšení důchodů nejen dle starých pravidel, ale navíc k dorovnání omezení valorizace z let předešlých, byla schválena Vládou i Parlamentem ČR a podepsána prezidentem s účinností od 1. 9. 2014. Nevím tedy, z jakých hodnot vycházíte při zmínce 40 Kč. Hezký den, Zdeněk Škromach