PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.02.2015 21:40:59 - Jakvykmy, takmykvy

Válka

Pane Ransdorfe jak vnímáte současné iniciativy velení NATO na přímé zapojení do konfliktu a souhlasíl by jste s názorem že jestli do konfliktu přímo vstoupí jedna země NATO (Polsko), stane se totální válka v Evropě jistotou?
Myslíte že současný vývoj v konfliktu spěje spíš k mírovému řešení? Myslíte že by dobytí Mariupolu separatisty přimělo západ k odvetné akci a pokud je pravdivá zpráva o zahr. žoldàcích v Debalceve, kdy to povstalci zveřejní? Pokud by se poslanci Gabalovi podařilo omezit činnost ruského velvyslanectví může se to negativně projevit na reálném zhoršení informační situace o Ukrajině u nás nebo to jen dál zhorší vztahy s Ruskem ? Dekuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.02.2015 13:23:16 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, přímé zapojení zemí NATO do konfliktu by bylo pro mírový proces smrtelné a riziko rozšíření konfliktu by se výrazně zvětšilo. Podle mých informací se asi 700 kontraktorů "vypařilo" z kotle už před příměřím v převlečení za civilisty, další se asi dostali ven poté, co "separatisté" uvolnili koridor ukrajinské armádě pro ústup. Příslušné informace se na povrch dostanou ve vhodnou chvíli. Mariupoľ je citlivé místo, ale přímé boje o něj neočekávám. Doufám, že naše oficiální místa mají víc rozumu než Ivan Gaval a že podobnou hloupost neudělají. Diplomatické vztahy jsou něco na způsob onoho "královského tkaní", jak se o správě věcí veřejných vyjadřuje Platón v dialogu Politikos. Diplomacie nemá ráda emoce a sebepředváděcí gesta.