ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.02.2015 20:45:18 - Warburga

dobrý den,

myslím si, že jediná chlapská možnost je pro vás všechny vzdát se mandátu a nezískávat si popularitu pro příští volby na úkor trosek strany, za kterou ste kandidovali a byl zvoleni. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2015 11:40:13 - Mgr. Petr Adam
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Tak zcela zjevně jste mi moc možností nedal, když ta jediná možná, chlapská, čestná... je složení mandátu. Vidíte a já vím, že nikdy není jen jedna možnost v životě. Není mi jedno co si myslí anonymní diskutéři na internetu, ale vězte, že je pro mne mnohem důležitější názor lidí z mého okolí. Tím není myšlena moje rodina, ale lidé se kterými skoro dva roky pracujeme na úspěchu hnutí Úsvit.
Paradoxní? Možná. Ale jsme u toho od samého začátku, pracovali jsme na několikerých volbách všichni dohromady. Některé to stálo peníze, některé čas, ale všechny to stálo pot a dřinu. A tito lidé byli 2 roky mystifikováni tím, že budeme všichni jedna parta v jedné organizaci. Všichni věří v principy přímé demokracie a antikorupčních opatření. Čeho se tito lidé (kteří se mimochodem vyjádřili tak, že vyzývají pana Okamuru k respektu k demokratickým principům) dopustili? Co provedli? Nebo co neudělali správně?
Rozčarování a skepse se vkrádaly do myslí lidí dost dlouho a mnozí velmi zajímaví lidé to prostě vzali. Pro Vás možná žádná ztráta, ale pro mě zcela zásadní.
Přímá demokracie totiž není projekt na jedno období a není to práce pro jednoho člověka. Aby jste skutečně něco prosadil musíte systematicky pracovat ve sněmovně i na jiných úrovních. Žijeme v demokracii. Jeden člověk o tom všem nemůže jen tak rozhodovat a na jednom člověku to nemůže stát a padat.
Dopustil se Tomio Okamura zrady když do senátu kandidoval za sebe a posléze založil stranu? Cítil jste se zrazen? Necítil, Tomio Okamura prosazoval stále stejné myšlenky a my neděláme absolutně nic jiného. Když si projdete události tak jak šly od samého začátku tak to možná i pochopíte.
Ne, nehodlám skládat mandát. Nedopustil jsem se zrady, Nezradil jsem myšlenky a nezradil jsem program.
Byl jsem zrazen, byl jsem uražen, byla napadnuta moje morální integrita a přes to všechno tu stojí se stejnou nabídkou jako první den a ta zní, že vyzýváme TO aby s námi spolupracoval dále.
Je mi jasné , že Vás slovy nepřesvědčím.. ale činy za mne hovoří dost jasně, stačí jen otevřít oči a nebýt zaslepen bezmezným obdivem k jednotlivci... Ani jeden člověk na světě není zcela bez chyby a bylo by bláhové si to o jednom konkrétním myslet.
s úctou
Petr Adam