Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.03.2015 10:54:31 - Jáchym Grál

registrační pokladny

Když pracuji na živnosťák jako IT odborník, budou se mě týkat registrační pokladny? Neodkážu si to, na rozdíl, od pohostinství, představit v praxi. A druhý problém, kolik to bude živnostníky stát a kde na to máme vzít? Myslím pořízení těch pokladen a všeho kolem. Malý živnostník je rád, že jen tak tak vyjde už nyní. Chcete z nás mít nezaměstnané? Děkuji, Grál

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2015 11:10:10 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Význam registračních pokladen je evidentní. Jen na takovou kontrolu nejsme zvyklí. Ano, zřejmě se budou týkat i drobných živnostníků, ale i v tomto případě vidím několik možností, jak se vyhnout registraci. Naši lidé jsou velmi vynalézaví, takže se obávám, že původní význam registračních pokladen může být ohrožen. Přál bych si, aby to fungovalo. Náš stát může zbohatnout jen na spravedlivém odvodu daní. Na druhé straně, ten, kdo platí daně má právo vědět na co jeho peníze jdou a zda nejsou tunelovány do Toskánska, Kajmanské ostrovy nebo Lucemburska. To vše je složité prokázat, ale věřím tomu, že pokud budou lidé vědět, kam jejich peníze přesně jdou, tak i rádi zaplatí daně, protože se z toho všichni budou mít líp.