Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.03.2015 14:00:49 - Naďa L.

Jak vidíte naši budoucnost?

Všichni chtějí bojovat s imigranty, jak ale chcete bojovat s tím, že právě oni nám tu zachraňují porodnost a vlastně i práci? Co s tím uděláte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.03.2015 18:02:46 - Mgr. Jana Pastuchová

Milá Naďo,

s imigranty podle mého názoru až na pár extremistů nikdo bojovat nechce. Nemyslím se ale rovněž, že imigranti zachraňují porodnost a práci, jak píšete. Nezřídka se totiž stává, že ba naopak zatěžují sociální systém ČR, protože se nemohou, nedokážou nebo nechtějí integrovat do české společnosti. Samozřejmě ale nelze všechny házet do jednoho pytle. Je ale podle mého názoru na místě, aby ČR byla v otázce imigrační politiky rozvážná, abychom nedospěli do fáze, kdy nebudeme vědět, co s imigranty dělat, jak jim pomoci a zároveň po nich chtít, aby dodržovali místní zákony a zvyklosti, a zároveň abychom nemuseli mít obavy z extremismu na straně jedné i druhé.

Na místo bezmyšlenkovitého přijímání imigrantů jsem spíše pro intenzivnější podporu rodin s dětmi, rodinná politika v ČR totiž zatím poněkud zaostává. Třeba je rovněž koncepční řešení vzdělávacího systému, abychom neměli pouze vysokoškoláky, ale také řemeslníky a lidi, kteří budou vykonávat fyzickou práci. A také považuji za zcela zásadní, aby se v ČR všem vyplatilo pracovat namísto pobírání sociálních dávek.

S úctou,

JP