Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2015 7:57:53 - apauls

Rozdíl

Děkuj za odpověď, velmi sofistikované a nehorázně oblbující teorie, v stamiliónovém národě nemít demografický jev na vzestupu po II. světové válce pokud je čerpáno z Wikipedie tak též odkaz http://cs.wikipedia.org/wiki/Gulag. Je mě 46 let a od roku 89 se cítím svobodný a jsem dělník, nepociťuji že by mě bránila zeď kapitálu. Označit volby za komedií, které se hodláte účastnit mě přivádí na myšlenku zda se považujete za komedianta nebo seriózního kandidáta, který voličům nabízí perspektivní řešení na lepší budoucnost. Sám jak jste uváděl nemáte jasno, jak beztřídní společnost bude vypadat. Předstupeň, socialismus jsem zažil celkem dobře, ale děkuji nechci. Ctít právo na svobodné myšlení jedince, je to co lidstvo uchová v rozvoji. Svobodné myšlení je odpovědnost. Ti kteří z ní mají strach vždy inklinují ke koletivní opovědnosti a svádí vinu na ostatní jen v sobě jí nehledají. Pak příjdou ti Hitlrové a Stalinové. Demokracie není dokonalá ale sebereflexní a vývojová.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2015 12:21:21 - Vojtěch Mišičák

Přeji dobrý den.

Tento demografický jev byl stálý po dobu existence SSSR. Samozřejmě krom období 2. světové války. A jde o to, že ihned po rozpadu SSSR a nástupu kapitalismu, tento jev zmizel a nastoupil pokles obyvatel. Za 10 let téměř o 5 milionů. Pokud se Vám v zaměstnání daří, mohu Vám jen gratulovat a i Vaší práce si vážím. Ale je zde mnoho lidí, kterým tato zeď brání. Ve většině to není jejich chybou. Samozřejmě, že ve volbách budeme nabízet svůj program. Odkaz zde: Program KSČ 21 O beztřídní společnosti jasno mít nemůže nikdo. Jak říkám, před sto lety si taky zřejmě nikdo neuměl přesně představit, jak bude vypadat dnešní společnost. Právo na svobodné myšlení brala lidem nadvláda katolické církve po celou dobu feudalismu. Myslím, že mě sebekritické myšlení nechybí, reflektuji chyby jak u sebe, tak i v komunistickém hnutí. Já mám názor, že socialismus umožňuje člověku nějakou životní cestu, naopak kapitalismus na člověka nehledí a ubíjí jej. 

Opět s pozdravem, V. Mišičák