PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.03.2015 10:22:07 - Protaktinius

K Debalceve ... dvě otázky.

Debalceve je v postatě místo posledních bojů separatistů proti ukrajinské armádě. Je vzdáleno pouhých 15-20 km od Hrabove, kde bylo sestřeleno malajsijské letadlo, což je v podstatě "za rohem". Myslíte si, že to má nějakou souvislost s tím, jak si tuto oblast bránila ukr. armáda a nebo je tu nějaká souvislost, že se separatisté naopak tuto oblast snažili dostat pod svoji kontrolu ? Dalo by se z toho něco vyvodit nebo vytušit ? Trosky letadla byly převezeny před 1/2 rokem do Holandska nebo do Velké Británie, což je opravdu hodně dlouhá doba na to aby byly známy výsledky z laboratoří ! Mohl by jste vystoupit v Evropském parlamentu a iniciovat tam zájem o zveřejnění příčiny pádu toho letadla ? To už přece musí být dávno zjištěno a jak to, že to nebylo ještě zveřejněno?! K
Je zajímavé, že když nedávno spadlo letadlo na Tchaj Wanu, tak záznam z černých skříněk byl v čt24 druhý den !!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.03.2015 19:37:57 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, děkuji za Vaše otázky, trefil jste hřebík na hlavičku. Důvod intenzivních bojů o Debelceve je opravdu spoluurčený tím, že je to klíčové místo pro rozšifrování záhady sestřelení malajsijského letadla. Byl to jeden z důvodů, proč ukrajinská armáda se tohoto území zmocnila, a zároveň jedna z příčin intenzivního zájmu „separatistů“ o kontrolu tohoto území. Takové komentáře se ostatně v zahraničních médiích objevily už několikrát. Pokud jde o možnost iniciovat nějakou vyšetřovací komisi z půdy EP, o tom silně pochybuji. V dubnu spoluorganizuji slyšení o Doněcku a Luhansku v EP, kde nepochybně bude předmětem diskuse i sestřelené malajsijské letadlo. Mlčení kolem výsledků vyšetřování je nápadné a nápadné je také to, že americká strana nezveřejnila žádné satelitní snímky, které by pomohly ozřejmit situaci v době útoku. Ruská strana tak učinila. Zvláštní je rovněž fakt, že tři země, které pád letadla vyšetřují (USA, Malajsie a Nizozemí) se dohodly, že se žádná souhrnná informace nebude zveřejňovat bez společného souhlasu.