Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2015 10:20:54 - Mirek18

Platnost čl.5

Je článek 5 Severoatlantické smlouvy dostatečně věrohodný? Nebo platí jen když se hodí? Co takhle okupace části Kypru Tureckem? Pokud se podíváme na to, že v tomto případě se nic neděje, co pak bude s námi ař se nebudeme hodit do krámu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2015 13:40:03 - Ing. František Laudát
Pokud článek 5 nebude věrohodný, můžeme to v Česku zabalit. Pokud se týká Kypru, Turci jsou v tomto neoblomní. Asi řeknete, že by měli být vyhozeni za obsazení části Kypru z NATO. Potom ale by měli  výrazně menší zábrany v potenciální válce s Řeckem. Hranice např. v Nikosii je opomíjená tragédie Evropy. Na linii jsem byl, je to hodně smutne. EU se při přijímání Kyperské republiky do EU moc snažila rozdělení překonat.. Bohužel se to nepovedlo. proto dnes podmínkou vstupu Turecka do EU je odchod z Kypru. Musíme se snažit a chovat se tak, abychom se do krámu NATO hodili. Pan prezident a současná vláda ale dělá hodně proto, aby tomu bylo naopak. K postoji USA jen připomínám, že jako jedna z mála významných zemí  neuznala Mnichovskou dohodu a následné zničení Československa. Američané dělají chyby, ale na rozdíl od Evropanů ještě mají nějaké ideály. Držme se těch, kteří nás nikdy neokupovali.
                                             
                                             Laudát