Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.03.2015 18:23:06 - Matej 1

Spíš k článku, dotaz na konci.

Když toto nepřekročíme, tak se nehneme. Jenže Ústavní soud toto smetl ze stolu, takže nepokročíme. Dále jsem čekal od opoziční političky určitě něco zcela jiného než neustálé odkazování na vládu. Škoda, že jsem se nedověděl čím se lišíte od ministra školství, zase úprk od tématu. Perlička je, že chcete masivně investovat do mateřských školek, to už udělal bolševik a Vaši předchůdci to pak částečně zprivatizovali a rozkradli. Hlavně jsem článek začal číst v domnění, že se dozvím něco nového k rómské otázce, bohužel. Tak slabý článek jsem už dlouhou dobu nečetl!
Jeden dotaz bych na Vá, ale přeci měl.
Co uděláte s rodinou, s malými dětmi, když totálně vybydlí byt a přijdou, že nemají kde bydlet?
V komunismu by to bylo řešeno tak, že jelikož ho potřebují, tak jej dostanou, jak Vy.
Děkuji za odpověď!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Bubnik

Odpověď

19.03.2015 11:26:17 - Ing. Markéta Pekarová Adamová
Dobrý den,

K článku bych ráda uvedla jen poznámku, že debata ze které vychází, byla zaměřena na opatření, která chystá vláda. Autorka článku se více zaměřila na popis těchto opatření než na mé komentáře k nim.
 
K Vašemu dotazu: rodiny s nezaopatřenými dětmi, které se ocitly bez přístřeší, nebo bezpečného zázemí, mohou podat žádost o azylové ubytování. Některé azylové domy navíc poskytují také další sociální služby, jako například sociálně aktivizační služby, občanské poradny apod. Smyslem takových služeb je předcházet sociálnímu vyloučení či zmírňovat jeho následky a tedy i učit klienty potřebné kompetence, aby obstáli v samostatném bydlení a již se nestalo to co popisujete. V mnoha případech se bohužel jedná o velmi nesnadnou a zdlouhavou práci, avšak neznám lepší řešení než intenzivní sociální práci s takovými rodinami.

S pozdravem
Markéta Adamová