PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2015 11:22:01 - Fra

Jak se daří evropské levici?

Hezký den, pane doktore!
Rád bych se dozvěděl něco více o hlavních tématech, která do evropského parlamentu k jednání předkládá (přináší) evropská levice. A která jste (byste rád) nastolil i vy osobně? A také, jak hodnotíte aktuální úspěšnost levice?
A také by mě zajímal postoj EU levice k narůstající militantní agresivitě USA ve světě, vč. Ukrajiny i dalších zemí bývalého SSSR (Pobaltí, oblast Kavkazu ..) i submisivitě představitelů EU ve vztazích k USA.
Předem Vám děkuji za zhodnocení situace či odkaz na veř. dostupný zdroj, kde se s tím lze seznámit.
František Opluštil
fr.oplustil@seznam.cz

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.03.2015 23:56:34 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
 Dobrý den, pane Opluštile, veřejnost systematicky seznamuji se svými názory na webových stránkách a ve svých publikacích. Mezi silné položky aktivit GUE/NGL, jak zní zkratka mé frakce, patří ochrana občanských práv, práva spotřebitele, ochrana osobních dat. Mezi slabiny řadím to, že neklade dostatečný důraz na průmyslovou politiku a finanční systém. Za nedostatečnou pokládám také pozornost věnovanou vědě, výzkumu a inovacím. Jednou z mých priorit je podpora spolupráce se zeměmi bývalého Sovětského svazu , protože informovanost mých kolegů v EP je často nulová, a z ní pak plynou předsudky a chybné iniciativy. USA se snaží pokračovat v politice obkličování Ruska a zajímavé je nasazování jejich velvyslance Teffta, který nejprve působil v Litvě, pak v Gruzii, poté na Ukrajině a  nyní v Rusku (proti Rusku Spojené státy připravily zákon 2277, zaměřený na svržení současného režimu).