Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2015 10:43:08 - Bára Němčeková

baranemcekova@seznam.cz

Pane kníže, s tím, že jste uznal Kosovskou republiku, teď budete muset souhlasit s uznáním východní Ukrajiny a Krymu. Tam je také více Rusů, než původních obyvatel. Je to ten samý příběh. Do Kosova se přistěhovalo mnoho Albánců a navíc se tam velmi rozmnožili. Tím dopadlo referendum tak, jak dopadlo. Když se probudíte, tak se nejdříve rozkoukejte než něco podepíšete. B.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2015 16:45:12 - Karel Schwarzenberg
Dovoluji si připomenout, že Kosovo a Krym jsou odlišné případy. Na Krymu byl naprostý mír, ba jak jsem tam sám viděl, nikdo si ani netroufal křivě se podívat na nějaké Rusy, protože už tehdy měli strach. Ale v Kosovu, které znám od 80tých let, postupně stoupalo rok od roku násilí. Ať už to bylo ze strany Jugoslávie nebo tajné polici Moskvanů. Byl jsem tam několikrát, byla to zoufalá situace. Obě strany se provinily, ale Miloševič nasadil armádu a vyhnal Kosovany ze svých domovů. V tom je zásadní rozdíl.l Miloševič používal pro vlastním občanům násilí, na Krymu byl až do stupu ruských jednotek klid. Albánci byli sice odjakživa na území Kosova, ale veliká migrace nastala v 17 století, veliká část srbských Moskvanů odešla, usadili se v jižním Maďarsku.