Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2015 18:42:27 - tupalo

Pane Seďo, na slovíčko!

Pane Seďo, jestli je něco ostudou České republiky, tak jsou to spíše lidi jako vy, politici, kteří více než co jiné připomínají politiky druhé republiky, tj. od Mnichova po 15. březen. A vlastně i po něm...
Jakým právem vy osočujete lidi, kteří se dodnes nesmířili s tím, že je vláda sociální demokracie společně s dalšími pravicovými stranami vecpala do té zločinecké organizace, čemuž vy tak eufemisticky říkáte ukotvení v NATO? Ti lidé mají daleko větší charakter než skupina politiků a tzv. umělců, již obhajují tuto nechutnou provokaci Američanů (ale zřejmě to má v tomto státě tradici, jen vzpomeňme na smutný konec Karla Čapka). Polemizovat by se s úspěchem dalo s většinou tvrzení ve vaší odpovědi čtenáři, ale jen jedno si neodpustím: jak jste přišel na to, že lidí odmítajících současnou americkou provokaci, tak jako odmítali pokus o instalaci protiruského amerického radaru, je menšina?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2015 12:07:28 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za Váš komentář, se kterým, a to jistě chápete, nemohu souhlasit. Otázka národní bezpečnosti není součástí žádného referenda, tak jako se referendem nerozhoduje o daních. ČSSD je na rozdíl od prolhané komunistické strany, jejíž řada členů má ještě dnes krev našich lidí na rukou, odpovědná a demokratická. Když slyším vyjádření některých představitelů KSČM, tak mi mrazí v zádech. Jak tito politici a jejich příznivci mohou srovnávat okupaci v roce 1938 a v roce 1968 s normálním průjezdem amerických jednotek. Nezapomínejte, že jak Rudá armáda, tak i americké jednotky v roce 1945 osvobozovaly naši zemi. A nesrovnávejte současné politiky a politické strany s první republikou. Je to totéž, kdybych Vám připomínal rok 1948 či rok 1968. Top bylo to Vaše pojetí demokracie? Chci Vás ubezpečit, že bez NATO je politická a vojenská organizace, která má obranný charakter. Mimo jiné tato obrana je také zaměřena na obhajobu lidských práv a hodnot,které demokratické země vyznávají. Nikdo, ani já jsem neřekl, že máte právo na demonstraci proti průjezdu a pobytu našich koaličních partnerů. Pouze se stydím za Vaše chování a za Vaše názory, protože předpokládám, že Vy a Vám podobní, kteří dokonce podávají trestní oznámení na členy vlády, tohoto studu nejsou schopni. Ale rozumím tomu, že demokracie komunistické straně vyhovuje, tak jako ji vyhovovala komunistická totalita před listopadem 1989. Já mám jiný pohled na současnou situaci. Co se týká Vaší otázky, tak si opravdu myslím, že jste se svými názory v menšině. Každý soudný člověk přece ví, že takových průjezdů se koná přes sto ročně a pouze tento americký je trnem oku proti amerických sil. ČR je členem NATO a EU, a já jsem hrdý na to, že se to sociální demokracii podařilo. Máme tak zajištěnu nejen bezpečnost, ale i budoucí rozvoj demokracie v naší zemi. A to dokonce proti vůli těm, kteří se stále s polistopadovým a demokratickým vývojem v České republice nesmířili.