Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2015 11:26:22 - apauls

Rozdíl

Argument? Solženicin - Gulagy, Levora - Příliš mělké sibiřské hroby.Autoři píší o vlastních zažitcích můžete mě to vyvrátit či potvrdit? Nebo Katyň - Polsko vyvraždění 15tis. polských důstojníku na příkaz Stalina. Máte na to argument?Je to hystorka nebo známá hystorie?Dále v jednom článku o Havlovy píšete že truchlení (státní smutek)před vánocemi, vám skazilo tyto svátky. Co pro komunistu znaméná narození Ježíše krysta?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.03.2015 13:20:30 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

No právě, je nemnoho autorů kteří takto píšou. To už znám i já více lidí osobně, kteří mluví o životu v SSSR opačně. Ale jak jsem odpověděl nedávno na podobnou otázku v mém rozhovoru pro portál Svobodné fórum... Mnoho z odsouzených byli i váleční zločinci a pováleční bandité. Myslím si ale, že většinou to byli zrádci socialismu a každý režim se chrání proti změně. I ten minulý režim se jistým způsobem chránil, jak v Sovětském svazu, tak i u nás, ale ve prospěch většiny lidu. Spojené státy vydrancovaly Třetí svět, mají na svědomí tolik milionů mrtvých, že bychom se nedopočítali. Miroslav Grebeníček kdysi nazval George Bushe juniora planetárním magorem, já s ním plně souhlasím. Imperialistické agrese za strany USA jsou nesrovnatelné s těmi – možná i nevinnými – lidmi odsouzenými v Sovětském svazu v době vlády Josifa Vissarionoviče Stalina. Na druhou stranu, Stalin nebyl bůh, aby viděl všechno. Stalin řekl: "Já vím, že po mé smrti na můj hrob nahází kopu špíny, ale vítr historie ji nelítostně rozpráší."

V článku o Havlovi píšu opak. Cituji z mého článku: "Mně, ani nikomu z komunistů, se snad tehdejší reakční pravicové vládě nepovedlo pokazit předvánoční atmosféru třemi dny nuceného litování definitivního konce prohnilé politické figurky v rukou Západu." Já osobně Vánoce neprožívám jako křesťanské svátky, spíš jako dobu, kdy si mohu odpočinout. Ale například loni jsem větší část štědrého dne strávil přípravou webových stránek a propagačních materiálu pro naši stranu. O Ježíši Kristu existují i mimobiblické texty. Ty jsem ale nikdy dostatečně nestudoval, abych jej mohl zhodnotit, jako historickou osobu.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21