Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.04.2015 16:16:51 - krio

Jak Česká republika oslaví 70. výročí osvobození Rudou armádou?

Dobrý den paní poslankyně. Na Slovensko zítra zavítá ruský ministr zahraničí Lavrov a společně se slovenskými politiky i občany se pokloní památce padlých Rudoarmějců na bratislavském Slavíně. Lavrov též slavnostně odevzdá medaile slovenským veteránům. Marně jsem pátral, zda a koho z Ruska naši politici pozvali na květnové výročí k nám. A kdy se bude konat podobná oslava památky těch, co osvobodili Moravu, Slezsko, většinu Čech, Prahu, těch, co za nás padli. Prosím, pokud máte tyto informace, mohla byste mi je sdělit? Děkuji. Kryštof

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2015 22:01:29 - Mgr. Marta Semelová
 Dobrý den,

KSČM si velmi cení těch, kteří bojovali proti německému fašismu často za cenu vlastních životů. Byla to především Rudá armáda, která osvobodila velkou část Československa. Po celé zemi jsou tisíce a tisíce pomníčků těch, kteří položili to nejcennější, svůj život, abychom my mohli žít. Proto naše strana bude organizovat, stejně jako každý rok, vzpomínkové akce v mnoha městech a obcích ČR. Dne 9. května se sejdeme samozřejmě i na Čestném pohřebišti na pražských Olšanech, a to v 11 hodin. Pokud jde o vládní akce, předpokládám, že si toto významné výročí také připomene, ovšem o konkrétní podobě nemám dosud bližší informace.