Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2015 16:15:18 - JežekZ.

vězení

Jak se vy díváte na domácí vězení? Kolik lidí u nás takto nyní vykonává trest a jsou zaznamenány již nějaké případy, kdy by někdo chtěl domácí vězení nějak obejít či zneužít?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2015 18:33:31 - Ing. Antonín Seďa
Děkuji za dotaz. Předně se chci přiznat, že v současné době neznám přesný počet osob, které si odbývají trest domácího vězení. Ale naše soudy tuto možnost moc neužívají, takže odhaduji tento počet na několik desítek osob. Domácí vězení podporuji, protože má dvě velké výhody. Za prvé je daleko levnější, což je dobře z pohledu daňového poplatníka i přeplněných věznic. A za druhé, osoba z domácího vězení  může chodit do práce a tím splácet své dluhy či další náklady. Co se týká dotazu, zda osoby chtěli obejít či zneužít tento institut, pak musím říci, že ano. Dohled vykonává mediační a probační služba, která z velké většiny toto kontroluje. například skutečnost, že nesmí pít alkoholické nápoje a musí se zdržovat v místě bydliště. Pokud osoba podmínky domácího vězení neplní, pak se vrátí k výkonu trestu do věznice. Ale přesný počet těchto osob neznám.