Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.04.2015 7:16:31 - beisy

počet dětí v mš

Dobrý den, stále se řeší kvalifikace učitelů,kariérní řád...apod.Vše pro děti.Chci poukázat na to, že stát až tak na děti nemyslí a bylo by dobré,aby se zabýval praktickou a smysluplnou věcí-počtem dětí ve státních MŠ.Školky jsou přeplněné,pro učitelky a děti je situace opravdu vážná .Ve třídě je 28 dětí ve věku 3-7let,někde již 2leté..... kde je bezpečnost dětí,plnění RVP,o individuálním přístupu lze těžko mluvit.V zahraničí tento systém nikde nefunguje.To nemluvím o pozici učitele,jeho platu...atd.Bylo by dobré snížit počet dětí v mat.školách nebo vyřešit právně to,aby dopoledne,které je pro výchovnou práci stěžejní,byly na takový počet dětí 2 učitelky a odpoledne dohlídávala provozní pracovnice apod.I dětem při nižším počtu by se lépe v takovém zařízení žilo....Předškolní věk je nejdůležitější etapou vzdělávání.Počtem dětí se ale asi nikdo nezabývá,je to škoda.Slyšela jsem,že se má zvyšovat ještě na 32dětí ve třídě....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.04.2015 16:32:12 - Marcel Chládek
Děkuji za otázku. Kapacity mateřských škol jsou dlouhodobým problémem. Ministerstvo proto v loňském roce přišlo s fondem na navýšení kapacit jak mateřských, tak základních škol. Osobně rovněž považuji předškolní vzdělávání za základ. I proto chci prosadit poslední povinný rok předškolního vzdělávání. Začít v mateřské škole by se mělo jak s výukou jazyků, tak s polytechnickou výukou formou her a stavebnic.