Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2015 13:00:46 - objektiva

Paní J. Černochová

Dobrý den . Jestliže chcete být spravedlivá tak já bych se vás chtěl zeptat - z jakého důvodu jste neprotestovala ( stejně jako všichni z ODS ) proti účasti našich politiků v Normandii vzhledem k tomu že Amerika vojensky napadla Irák v roce 2003 bez souhlasu OSN a ještě k tomu na základě zfalšovaných důkazů ? Amerika mučí lidi a drží je bez obvinění přes deset let . Nejedná se o porušení deklarace RB OSN o lidských právech ? V žádném případě se nechci zastávat nikoho tedy ani Ruska ! Proč jste takový pokrytci ? Proč nám neustále lžete ? Označujete nás za pátou kolonu Ruska pouze proto že vám nechceme kývat . Styďte se !!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.04.2015 15:15:40 - Mgr. Jana Černochová
 Dobrý den,

srovnáváte dvě zcela odlišné záležitosti. Nevšimla jsem si, že by vzpomínkové akce vylodění spojenců v Normandii byly doprovázeny monstrózními vojenskými přehlídkami, které by měly demonstrovat sílu některé z velmocí. Jednalo se čistě o pietní vzpomínku na události, které znamenaly zvrat ve vývoji druhé světové války a při nichž padlo mnoho SPOJENECKÝCH, tedy i českých vojáků. Navíc se této události neúčastnili žádní diktátoři či autoritativní vládci, ale představitelé demokratických států. Stejně tak pokud chcete srovnávat postupy Spojených států a Ruska, pak je třeba v prvé řadě uvést, že USA neanektovaly naprosto v rozporu s mezinárodním právem žádnou část území jakéhokoliv suverénního státu. Boj proti mezinárodnímu terorismu, jehož důsledkem byla válka v Iráku, nelze zaměňovat za expanzionismus, území Iráku bylo předáno do rukou demokraticky zvolené vlády a Spojené státy ihned po skončení války začaly pracovat na tom, aby došlo co nejdříve k obnově této země, demokratizaci, výstavbě armády a bezpečnostních složek. Nemám zač se stydět, nelžu, uvádím ověřitelná fakta a nevím, proč si má slova berete osobně a proč bych vás měla označovat za něčí pátou kolonu.

 Jana Černochová