PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.04.2015 8:37:04 - Lachimaa

Ještě jednou Vás zdravím pane Ransdorfe

Zajímá mne Váš názor na ministát Liberland,malé území u Dunaje,které si vyhradili Svobodní,tedy čeští občané.Přijímají žádosti o občanství,nepřijímají komunisty a nacisty a další extremisty.Určitě jste o tom četl.Jedná se o pokus vytvořit svobodný stát bez daní nebo je to jen recese?U nás v Čechách je na Podbrdsku obec Čížkov.Místní usedlíci založili jako recesi Republiku Čížkov,mají svůj parlament a sněmují v místní hospůdce.Dokonce sehnali obří parabolickou anténu a s nápisem "americký radar" ji usadili hned vedle svého"parlamentu" Lze očekávat,že Liberland bude něco podobného ve větším měřítku?Předpokládám,že jsem Vás pobavil,politika nemusí být tak nudný předmět a politici určitě mají smysl pro humor.Lachimaa

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2015 21:39:47 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
O Liberlandu nevím nic a o podobných pokusech kdekoliv jinde také ne. Podobný pokus proběhl například v Austrálii a příslušné území finančně žilo z vydávání známek, které se staly raritou. Nicméně země bez daní byly a jsou. Například Spojené arabské emiráty nebo Severní Korea, každý stát ovšem z jiných důvodů.