Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2015 10:07:19 - žabkaa

ředitel NK

Proč rezignoval ředitel NK? Jsou zde nějaké problémy? Obecně to totiž bývá důvod, proč někdo rezignuje a nebo proto, že jde za lepším. A kdo volí nového ředitele? A proč se o tom vůbec píše? Nepřijde mi, že by to byl nějaký důležitý post

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2015 7:20:36 - Mgr. Daniel Herman
Vážený tazateli,
Národní knihovna (NK) prochází obdobím velké radikální rekonstrukce. Jedná se o projekt v hodnotě stamilionů korun. S úspěšnou realizací tohoto projektu je spojena řada náročných a zodpovědných úkolů. Již sám fakt, že v průběhu necelých dvou měsíců se rozhodli rezignovat hned dva ředitelé za sebou, svědčí o tom, že ne každý se na splnění takovýchto náročných úkolů cítí.  Pokud člověk k takovému přesvědčení dospěje, pokládám za poctivé, když se včas rozhodne odejít.
Nového ředitele jmenuje v tomto případě ministr kultury ČR. Píše se o tom pravděpodobně proto, že NK je jednou z renomovaných institucí, jejíž fungování je celospolečensky zajímavým mediálním tématem.