PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2015 11:48:13 - Vernarec

Oděsa a Dněpropetrovsk

Pane poslanče, vládní zmocněnce pro energetickou bezpečnost Václav Bartuška prohlásil k Rusům, cituji „Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid ". Konec citátu. Je to cinické a vlastně fašistické z mého pohledu. Jsem rád, že se ukazuje jací naši politici ve skutečnosti jsou. To je hold naše demokracie. Je to jako by schvaloval i zabíjení Židů na Ukrajině v Babím Jaru. (33 000 během dvou dnů). Co se stalo v Oděse je mi přesně známo. Avšak můžete se vyjádřit k zabíjení v Dněpropetrovsku co se tam stalo, jak to probíhalo a jaká je tam situace dnes ? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.05.2015 12:33:18 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, 29. 4. proběhla v EP  tisková konference a budou i další akce spojené s výročím masakru v Oděse (včetně účasti opozičních politiků z Ukrajiny). Na 2. května byla naplánována v Oděse vzpomínková akce, ale nevím, jestli se bude konat, protože se objevily alarmující informace o chystaných provokacích, včetně fyzických napadání a použití zbraní. Má tam být pro jistotu pouze kladení věnců, bez shromáždění většího počtu osob. O Oděse a Dněpropetrovsku jsem se vyjádřil na jiném místě v PL. V Dněpropetrovsku byly zaznamenány případy zmizení lidí, ale o těchto věcech jsem průběžně informoval. Mluví se o o ukřižování zajatců, což patrně pan Bartuška nezaregistroval. Za obzvlášť hnusné pokládám zavraždění pravoslavného kněze, které bylo komentováno v médiích. 

Vaše připomínka Babího jara je naprosto přesná. Na Ukrajině běží totiž spor o to, jakou podobu bude mít památník tohoto masakru. Paradoxní je to, že Ihor Kolomojskij chce, aby měl náboženský ráz, aby tam byly všechny náležitosti židovského kultu, zatímco ukrajinští rabíni trvají na to, že památník má mít světský ráz, aby oslovoval všechny lidi.