RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2015 14:12:32 - STOP!

Řecko

Naprosto s vámi souhlasím, že většina Evropanů ztrácí trpělivost s řeckou vládou. Máme ale šanci s tím něco dělat? A pokud ano, co?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.05.2015 11:17:45 - RNDr. Luděk Niedermayer
Věřitelé musí najít vyvážený postoj k populistické a zatím málo kompetentní vládě Řecka. Ústupky populistům nejsou možné, proto Řekové dostanou nutné půjčky jen tehdy, pokud splní podmínky (v zásadě stále stejná story).

Zároveň, nová vláda musí mít možnost “poskládat své reformy” tak, aby jí to vyhovovalo. To, že to není v souladu s její předvolební rétorikou je její problém.

Takže musím, že vyjednávači “na naší straně” si musí stát za svým, ale trpělivosti bude třeba více, než dosud. Pochopitelně, ve hře není záchrana tamní vlády a jejího programu, ale budoucnost Řeků. Kolaps programu by znamenal zřejmě mizerii pro Řecko na dlouhá léta… .a politickou destabilizaci Unie, i když mnohem menší, než by tomu bylo před lety….