Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2015 11:50:52 - František Kl

Jsou Saudové naši spojenci ???

o bombardování v Jemenu v ČT dnes mluvili že je provedla "Spojenecká letadla"
Jako expert bezpečnostních struktur PS ČR by jste mi mohl osvětlit zda je to tím, že bombardovali americkou spojeneckou humanitární kazetovou municí a proč EU a ČR nevzneslo protest proti anexi části Jemenu ze strany Saudské Arábie.
Nemohu se zbavit dojmu že oproti Krymu jde o "Správnou Anexi" pomocí střílení a bombardování spojencem USA proti "Nesprávné Anexi" refrendem obyvatel Krymu a jejich legálně zvoleným parlamentem.

Jak vidíte ten rozdíl Vy ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2015 14:24:12 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz. Já na rozdíl od Vás tam podstatný rozdíl vidím. Krym byl a stále je dle mezinárodního práva nedílnou součástí Ukrajiny a dle RB OSN jde o anexi ze strany RF. Jemen se potýká povstáním minoritních sunitů vůči zvolené vládě a prezidentovi. Pokud jde o můj názor, tak já neschvaluji žádné, jak tvrdíte "humanitární" bombardování. Nicméně proti teroristickým útokům vůči bezbrannému obyvatelstvu je nutno zasáhnout. Pokud vím, tak Saudská Arábie, ale ani Katar a další země působící v Jemenu, nejsou našimi spojenci, a to ani v rámci EU, ani v NATO. Takže opravdu nevím, proč hovoříte o našich spojencích. O použití kazetové munice v Jemenu nevím, takže se k tomu stěží mohu vyjádřit. Připomínám, že referendum pod hlavněmi okupantů nelze z mezinárodního práva považovat za referendum. Připomínám, že Krym byl součástí Ukrajiny, kde vládla zvolená vláda a parlament. Na rozdíl od anektovaného Krymu. A vůbec nezáleží, kolik procent ruských obyvatel na Krymu žije.Pokud nebudeme respektovat mezinárodní smlouvy a závazky, pak můžeme zpochybnit cokoliv, včetně okupaci Československa v roce 1968 či protektorát za 2.světové války. Historii prosím přenechme historikům a my respektujme platné smlouvy.