Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.05.2015 11:51:18 - democrat

událost

Vážený soudruhu,
jaký postoj zaujímáte k nedávným událostem, konkrétně zatčení několika anarchistických činitelů, kteří zamýšleli podniknout teroristický útok na vlak? Je pro vás trest v rozmezí od 12 let až na doživotí adekvátní? Má se podle vás proti současnému systému bojovat způsobem, jakým to právě předvedli anarchisté, nebo raději pokojnou a mírovou cestou?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2015 12:10:41 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

Ze strany těchto anarchistických aktivistů se jednalo o zoufalé činy. To je rozdíl mezi komunisty a anarchisty. Anarchisté si sice uvědomují strašlivé důsledky kapitalismu, ale neřídí se vědeckou teorií, tedy nemohou vědět, jak tento systém překonat. Ale i tak, nemyslím si, že by měli být takto tvrdě potrestáni. Zatím je to taky jenom domněnka, že takový teroristický čin chtěli spáchat. 

Je mi líto hlavně těch kluků, kteří byli v souvislosti s tímto případem odváděni Policií ČR s grácií Gestapa na služebny, i když byli neviní a následně i propuštěni. Jak znám praktiky našich ochránců a pomahačů, tak si mohli vytrpět nejen ponížení ze zatčení. Ač jsou v České republice anarchisté ve většině antikomunisty, tak nebudu předjímat a těmto vyjadřuji svou solidaritu a tímto prostřednictvím bych chtěl vzkázat, že každý nespravedlivě žalovaný, či souzený, se může na naši stranu obrátit s žádostí o bezplatnou právní poradu.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21