Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.05.2015 14:20:03 - zvědavec

Nemíním bojovat za NATO

NATO. Jako občana se mne před lety nikdo neptal zdali máme do NATO vstoupit. Nesouhlasím s politikou co provádí NATO. V žádném případě nehodlám za toto společenství bojovat a nebo dokonce položit život. Co má občan, podobného smýšlení jako já udělat aby nebyl v případě že NATO vyvolá válku povolán do armády. Zatím jsem udělal první krok a vrátil jsem vojenskou knížku. Mám podepsanou přísahu slibující věrnost Českoslovensé socialistické republice a o NATO v přísaze není ani slovo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.05.2015 21:04:22 - Ing. Antonín Seďa
 Musím Vás zklamat,ale pokud je vám méně než 60 let,pak se na vás vztahuje branná povinnost. Ta se uplatní v případě ohrožení země či mobilizace.V tomto případě budete povolán k obraně České republiky. To,že nesouhlasíte s politikou NATO je vaše věc,pouze připomínám,že naše země je členskou zemí této Aliance a tudíž pak nesouhlasíte,ani se zahraniční politikou ČR. Protože v NATO se rozhoduje konsensem všech členů. Přísaha,kterou jste skládal byla poplatný době. Dnes se přísahá jinak. Mrzí mne,že nejste hrdý na současnou Českou republiku a vzpomínáte na Varšavskou smlouvu. Závěrem pouze připomínám,že Severoatlantická aliance je obrannou organizací. Na rozdíl od doktríny bývalé organizace,za které jste sloužil nejen vy,ale například i já. Mne však nenapadne ,abych dělal rozdíl ve svých občanských povinnostech podle typu zřízení. Je to prostě moje vlast.