Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.05.2015 11:20:19 - Kateřina Karásková, Praha

To zní rozumně. Podpoříte to?

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Okamura-SPD-Zakaz-kazitek-nic-nevyresi-Nova-lednice-staci-jednou-za-deset-let-374729

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 12:15:37 - Ing. František Laudát
Říci, co je kazítko, není tak jednoduché. Jsem absolventem elektrotechnologie a na začátku své pracovní kariéry jsem se výzkumem materiálů zabýval. Dnes není problém díky materiálovému inženýrství stanovit poruchovost součástky a její životnost. Například poruchovost se řídí podle tzv. U křivky. Dnes není problém postavit auto, které přetrvá staletí, ale tím by po jisté době bylo překonané, méně komfortní a hlavně méně bezpečné. Proto jisté inovační cykly jsou na místě. Pokud některá firma montuje kazítka, či jinak definovaný „slabý“ článek do svého produktu záměrně, je to lumpárna. Ale riskují, že se to  provalí a o jejich výrobky bude menší zájem. Ale řešit to zákonem? To asi ne. To je, jako kdyby jste nařizovala, že třeba kohout musí žít 8 roků. A hodně obtížně by se dokazoval úmysl.