PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2015 12:03:07 - Vítězsalv M.

Havel

Proč se stále navážíte do Václava Havla, který se už nemůže bránit? Baví vás to kopat do mrtvol? Na jednu stranu ho kritizujete, ale na druhou stranu mu tím, že o něm stále mluvíte děláte reklamu

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.05.2015 1:19:11 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Do Václava Havla v žádném případě nekopu. Chcete- li o mém postoji k němu vědět více, doporučuji vám svou studii Svět podle Havla, která vyšla v II. dílu mého Nového čtení Marxe. Na Havlovi mi vadí evidentní rozpor mezi jeho slovy a činy. Vadí mi, že se zpronevěřil tomu, co tak halasně sliboval národu. Reklamu mu nedělám, od toho jsou tady jiní. Nebyl jsem to já, kdo po něm pojmenoval pražské letiště, kdo na Národní muzeum umístil bigboard s nápisem Havel navždy, nejsem to já, kdo po něm přejmenovává ulice, náměstí a vyváží po světě jeho busty a lavičky. Václav Havel zanechal v české politice nesmazatelnou stopu a bude patřit mezi ty osobnosti, vůči nimž bude soud dějin velice tvrdý.