Jiří Remeš

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.05.2015 15:14:36 - Linda z ČR

Liberland

Liberland je regulérní stát, který vznikl podle práva? Nebo jak to? Mě to přijde trochu zvláštní a hlavně moc nechápu nač by tam měl stát vzniknout? Kdo o to stojí? A co z toho Svobodní, krom reklamy, mají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Rolf1

Odpověď

17.05.2015 22:10:13 - Jiří Remeš
 Dobrý den,položila jste sérii otázek, na které není lehké správně odpovědět. O odpovědi na ně se nyní přou právníci na celém světě.
Můj pohled je tento:Souhlasím s myšlenkou, že k tomuto území se nehlásí ani Srbsko, ani Chorvatsko a že tedy je opravdu územím nikoho, které Vítek Jedlička zabral v souladu s mezinárodními zvyklostmi. Vztyčil vlajku, prohlásil toto území za území Liberlandu, nechal se 2/3 většinou přítomných zvolit za prezidenta a společně přijali první- pracovní ústavu a zákony. Jestli je to podle práva se nyní řeší - já myslím že ano.
Že to je zvláštní souhlasím. Už dlouho se něco podobného neudálo.Proč by měl stát vzniknout tam -  je to území nikoho a jinde nikomu nový stát založit nedovolí...
Na otázku, kdo o to stojí si můžeme říci, že nyní cca 350 000 lidí, kteří požádali o občanství. A díky Vítkovi může vzniknout stát, který bude velkou konkurencí jak pro okolní státy, tak pro státy celého světa. Jak říká prezident - z daňového pekla chtějí lidé do daňového ráje - a já s ním souhlasím. Současné státy vybírají tak vysoké daně na tak nesmyslné věci, že normálnímu člověku zůstane po zaplacení a započítání daní jen cca 30% z vydělaných peněz. Ani 70% ale státu nestačí a každý rok nás zadlužují o dalších cca 100 000 000 000 Kč. A to je důvod, proč asi pan Jedlička zakládá nový stát. Aby si lidé užili vydělané peníze a aby je stát nesvazoval fůrou nesmyslných, protichůdných zákonů a nařízení a nesmyslnou výškou daní a pojištění. Jednoduché, jasně definované zákony, dobrovolné daně a málo byrokracie.
Co z toho mají, nebo budou mít Svobodní se ukáže časem. Nyní je to asi půl na půl mezi kladnou a negativní reklamou, z čehož jsem nemile překvapen. Tolik negativních až výsměšných reportáží a diskusních příspěvků jsem fakt nečekal. Pan Jedlička tady možná mění dějiny a spousta lidí, těch lidí kteří v 99% nadávají na současný stav se předhání v hanlivých výrazech o něčem, co by jim pravděpodobně mohlo zlepšit jejich život. To mě překvapuje aj sem z toho zklamán. 
V tuto chvíli držím Vítkovi Jedličkovi palce a věřím, že se mu podaří vybudovat nový stát. Věřím, že to může být ku prospěchu celému regionu, celé Evropě.
A co se týká připomínek ke krajině a močálům - pokud bude Liberland ke svým občanům vstřícný a já věřím že ano, tak nic nebrání tomu, aby tady v krátké době vyrostlo moderní město, moderní stát. Protože lidé, když chtějí a můžou, umějí dělat zázraky. :-)  
S pozdravem 
Jiří Remeš
Něco k zamyšlení: https://www.youtube.com/watch?v=U3DwcB1t1zE