Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.05.2015 10:48:51 - Vašek Kr

Kdy se ČSSD zasadí o ukončení Afgánské anabáze ???

tato nesmyslná USANATO válka vnucená USA stála ČR cca 20 mld . Opravdu to "drcení kamení v afgánských horách " + "vojenské safari na lov koz a pastevců" + vylepšování "agrotechniky pěstování máku s vyšším podílem heráku " už dost zemí NATO opustilo a ani Američanům asi moc nevynáší , když postupně odchází.
Vždyť za tyto peníze bylo možno sanovat výchovu a výživu cca 10 000 českých dětí.
Dnes když mnoho českých dětí nemá na kvalitní stravu a obědy ve školní jídelně jde trestuhodně hanebné mrhání prostředky českého národa.
Kdy se Vy osobně zastydíte a zasadíte se o konec této hlouposti.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.05.2015 9:41:24 - Ing. Antonín Seďa
 Děkuji za dotaz,i když se zřejmé neshodneme .Předně mise v Afghánistánu byla vyvolána jako reakce na útoky na USA, které požádalo NATO o aktivací článku 5 Washingtonské smlouvy. Ukončená mise ISAF běžela pod mandátem RB OSN. V současné době probíhá tréninková a monitorovací mise na základě dohody s afghánské vládou. Není pravdou, že se nic nepodařilo, vždyť za vlády Talibanu neměli Afghánci žádná práva a živit připomínal středověk. Vojáci nejen NATO ,ale dalších zemí přispěli k vybudování afghánské policie a armády, která by měla zajistit bezpečnost svých občanů . PRT zlepšily životní podmínky obyvatel, umožnily přístup ke vzdělání a rozvoj zemědělství a drobného průmyslu. Proběhly svobodné volby a Afghánistán má svého zvoleného prezidenta a parlament a je na Afgháncich ,zdá se jim podaří posunout zemí k lepšímu. Souhlasím, že ne vše se podařilo a že bezpečnostní situace není nejlepší. Ale proti teroristickým útokům se lze velmi těžko bránit. To, zdá odejdou naší vojáci z Afghánistánu záleží nejen na rozhodnutí naší vlády a parlamentu, ale i požadavků NATO a afghánské  vlády. Jsem přesvědčen,že pozitiva z našeho působení v misi ISAF převažují nad negativami. Ale připouštím, že s ohledem na bezpečnostní situací v Malí, v zemích SAHELU či na Blízkém Východě se bude omezovat mise v Afghánistánu. Dnes těžko říci, kdy skončí .