Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.05.2015 9:22:43 - Stloukal P

A co děti , budou si mět kde hrát s tanky ?

Ubráníte coby Oranžoví válečníci ... EU NATO a USA a Banderovce ? Co uděláte Vy jako politik-zbrojmistr-verbíř pro to aby Vítězná válka na Ukrajině přešla na území Agresora Rusko a navrátila USA anexovaný Krym.
Myslíte si že nově povolaná krev českých záloh bude stačit ??? Možná to vyřeší část nezaměstnanosti , ale je tu otázka !!!
Myslíte že to rozproudí český průmysl a zemědělství ? Zajistí to štastnou mírovou budoucnost českých dětí a chlép pro staré obyvatele kteří 40 let prožili mírové hrůzy socialismu ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.05.2015 12:24:20 - Ing. Antonín Seďa
Opravdu nevím, jak reagovat na tuto snůšku nepravd a propagandy. Ale přesto se o to pokusím. ČSSD vždy preferovala a preferuje diplomatické řešení před řešením vojenským. Naše armáda pokud vím nemá oranžovou barvu, takže oranžové válečníky neznám. Pokud narážíte na schvalování zahraničních misí, pak v rámci RB OSN či boje proti mezinárodnímu terorismu jsme tyto mise podporovali a podporovat budeme. Nicméně preferujeme monitorovací a výcvikové mise, před těmi bojovým. Nejsem ani zbrojmistr a verbíř, ale politik to ano. Pracuji ve Výboru pro obranu od roku 2002, kdy jsem se nedostal do výboru hospodářského. Souhlasím s tím, že na východní Ukrajině probíhá občanská válka, ale také s tím, že ne USA, ale RF anektovala Krym, část mezinárodně uznaného ukrajinského státu. Pokud narážíte na to, které vojenské základny na Krymu byly, pak ano, na základě dohody tam působily ruské jednotky ve výši cca 10 000 vojáků. Pokud narážíte na informace, které se šíří éterem, ale které mi zatím nikdo nepotvrdil, a to, že se chystaly americké vojenské základny na Krymu, pak musím říci, že o tom kdo bude působit na území Ukrajiny musejí rozhodovat pouze sami Ukrajinci a nikoliv třetí strana. ČR má jednu z nejnižších nezaměstnaností, ale i já považuji nezaměstnanost jako jeden z největších problémů dneška. Počítám s tím, že se ještě bude postupně snižovat . Mohu vás ujistit, že s aktivními zálohami nepočítám, i když připouštím, že vládní návrh počítá i s jejich vysíláním do zahraničí. Podle mne je to chyba a budu se snažit i tuto svoji výhradu v branném zákoně i v zákoně o aktivních zálohách vyřešit. Našemu průmyslu a zemědělství pomůže proexportní politika a podpora konkurenceschopnosti, včetně vývoje a výzkumu. Souhlasím s tím, že život v míru a ve svobodné společnosti je to nejlepší, co můžeme odkázat svým dětem. A právě proto, abychom tento úkol zajistili i pro další generace, je jen dobře, že je Česká republika členským státem Evropské unie a Severoatlantické aliance.