Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.01.2012 15:07:25 - zuzana

Odpověď na

Paní hejtmanko, co říkáte na situaci na Šluknovsku, budou se nepokoje opakovat a budou eskalovat? Jaká řešení navrhuje? Váš ústecký balíček byl bohužel zamítnut, máte nějakou alternativu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.03.2012 8:57:14 - Jana Vaňhová

Dobrý den,

od srpna loňského roku došlo k posílení policie a místní samosprávy se maximálně snaží situaci řešit v rámci svých kompetencí. Bohužel od vlády žádná slibovaná pomoc a podpora nepřišla, naopak, v poslanecké sněmovně zmrazili naši legislativní iniciativu v podobě Ústeckého balíčku. Již v lednu jsem varovala pana premiéra, že s jarními měsíci se situace může opět vyhrocovat a podle mých informací rozhodně nemusí jít již pouze o Šluknovsko. Vláda situace stále podceňuje a reálně hrozí, že se jí vymkne z rukou. Nepřijatelné je pro mě, aby policie pak násilně zasahovala proti lidem, kteří se protesty domáhají svých práv – především práva na bezpečí.

Dnes jsme v situaci, kdy zásadní zklidnění mohou přinést pouze nové nebo novelizované zákony a tato zodpovědnost je na vládních stranách, které zatím všem našim aktivitám hází klacky pod nohy a šíří okolo našich zákonů lži. Určitě budeme dále tlačit na vládu, aby legislativně konala a plnila své sliby.

                                                                                                Jana Vaňhová