Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.05.2015 8:22:28 - Miroslav Zpiťousek

Zodpovědnost.???

V rámci debaty o výživném jste se velmi oháněla pojmem zodpovědnost. Asi není pochyb, že nejvíce situací, kdy se jeden rodič nehlásí ke svým povinnostem, trpí děti. Můžeme dlouze diskutovat o zodpovědnosti druhého rodiče za volbu partnera. Ale vysvětlete mi proboha, kde je podle vás ta zodpovědnost toho, kdo nejvíc trpí - dítěte? To je jako zodpovědné za to, že se narodí? Nebo za to komu se narodí? Občas by to chtělo trošku víc přemýšlet nad tím, co vypouštíte do éteru, milá dámo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.06.2015 9:14:51 - Ing. Radka Maxová

Vážený pane Zpiťousku,

Odpovědnost za dítě, nesou oba rodiče; každý by ho měl nést stejným dílem. A spočívá např. v tom, že si dávám pozor na to, s kým dítě chci mít.

Jinak v médiích není moc prostoru pro vysvětlování. Takže nejsem proti pomoci dětem, neúplným rodinám, samoživitelkám či samoživitelům. Jsem jen proto, abychom se, coby společnost, primárně orientovali na toho, kdo ty alimenty neplatí a až po využití všech možných restriktivních opatření nastoupil stát. A to např. i z důvodu, že tuto nezodpovědnost jedinců budou platit ve finále všichni lidé této republiky, protože se promítne na daních a odvodech. A přesně v tu chvíli si lidé, jako Vy, budou stěžovat, „proč bych měl já platit za někoho jiného, že se nestará o děti, když já se o ty své starám.“ Stačí Vám toto vysvětlení, milý pane?

Radka Maxová