Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.06.2015 23:48:43 - Kosovo

majdan na Ukrajině

Vážený, co říkáte na to, že váš lidovecký kolega Svoboda přiznal, že majdan byl financován západními státy? Dává to Rusku právo financovat protiamerickou opozici řekněme třeba v Mexiku, kde vládne ještě horší a zkorumpovanější režim než na Ukrajině? Jak by se USA líbilo, kdyby na jeho jižních hranicích byl proveden převrat a dostal se tam k moci proruský režim, který by do země povolal ruské vojáky? Já myslím, že dokud USA nepocítí přímou hrozbu války na jejich území, že jejich zahraniční politika bude čím dál více agresivní, co Vy na to? A co říkáte tzv. strategickému partnerství mezi USA a EU, které pro naší zemi znamená vážnou hrozbu. Podívejme se na Mexiko, kde v rámci podobné smlouvy (NAFTA) byly zlikvidovány průmysl a zemědělství, Mexiko se díky tomu propadlo do bídy a Mexičané v bláhové naději utíkají do USA, do země, která jim jejich bídu přinesla. Není od USA pokrytecké, že na svých hranicích s Mexikem staví zeď a nás kritizují za postoj přistěhovalcům a tzv. lidským právům?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2015 8:18:14 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
strategické partnerství EU a USA pokládám za krok správným směrem a budu jej ve své politické praxi podporovat. USA je náš důležitý spojenec a obránce hodnot Západu, jehož jsme po staletí přirozenou součástí. Současný ruský režim pokládám za jednu z hrozeb míru v Evropě.