Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.06.2015 8:56:59 - 1 gedamken

pane Hermane

Na partnerství s USA nic špatného není a v době kdy Rusové minimálně logisticky a informačně podporují Ukrajinské separatistické oblasti je to jistě hrozba i pro nás. Za hrozbu však považuji i třeba výzbroj a výcvik profašistických žoldáckých praporů na Ukrajině. A třeba také logistickou a informační podporu brutálního režimu Saudské Arábie v anexi Jemenu kde proběhla a probíhá občanská válka. MIMO MANDÁT OSN. Jakkoli byly režimy v Libii a Sýrii pro nás mimo slušnou úroveň, aktem síly se tam situace mnohem zhoršily a v porovnání se současností šlo alespoň o relativně stabilní země. VYSVĚTLUJTE TĚM UMÍRAJÍCÍM A TRPÍCÍM jak jim bombardéry a podpory extremistických protivládních skupin přinesly blaho a lidská práva. Neměli bysme být mlčenliví v žádných takových případech i když jde o naše spojence, páteř máme jen jednu, ne dvě. Souhlasíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.06.2015 9:55:24 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli,
souhlasím s Vámi. Zahraničně-politická situace současného světa je velmi složitá. Je třeba se snažit dobře se s problémy obeznamovat, být schopen přiznat chybu a hlavně se z ní poučit. Právo a spravedlnost buď je anebo není. Svoboda buď platí pro každého nebo pro nikoho. A rovněž nelze optikou stabilní střední Evropy a celé EU hodnotit situaci i třeba ve velmi odlišných částech světa a kulturách.