Ing. Bohuslav Chalupa

velmi nespokojený občan
  • BPP
  • Komín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2015 12:04:39 - Yama

diktátoři

Nemyslíte, že největší chybou bylo svržení diktátorů v islámských zemích? Nechci bránit jejich kroky, ale je evidentní, že jedině oni dokázali v zemi jakžtak udržet pořádek. Poté, co padli, se země dostaly do chaosu a jsme tam, kde jsme dnes. Co mi na to odepíšete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.06.2015 12:21:30 - Ing. Bohuslav Chalupa
 Dobrý den.
Víte, Vaše otázka navozuje, pokud jde o jemně přednastavenou odpověď, chuť odpovídat stylem "generála po bitvě".
Pokud se na situaci podíváme dnešním pohledem a nově získanými zkušenostmi, pak ano, pravděpodobně to chyba byla. Nicméně to není správná odpověď. Je to odpověď více než co jiného populistická.
Než byly tyto operace zahájeny, věci se z tehdejšího pohledu zcela určite jevily v jiném světě, měli jinou nálehavost - i s ohledem na osudy stovek tisíců lidí, kteří byli těmito režimy doslova ničeny.
Důsledky pádu despotických vlád či jednotlivců jsou evidentní, nicméně důsledky nelze přičítat na vrub pouze a jen nám - západní civilizaci. Je, nyní, evidentní, že obyvatelé těchto zemí nejsou schopni si ve vlastních zemích, alespoň ne v tuto chvíli, udělat pořádek a zavést spravedlivější politický systém, než byl ten předchozí, který jim ale také nevyhovoval.
Zda bychom se dostali do problémů, kterým dnes čelíme, pokud by se nestalo to co se stalo..... myslím si že bychom se do nich dostali tak jako tak. Skutečně chudých lidí je na světě minimálně 3,5 miliardy, nevím kolik lidí je negramotných, ale půjde opět o miliardy.... to samo o sobě je velmi nebezpečné. Tato skutečnost a nastavené trendy podle mého názoru jasně ukazují na to, že problém byl v jakési latentní fázi a to, na co narážíte Vy, proces jenom urychlilo. Netvrdím, že je to tak v pořádku, faktem je, že se to stalo a faktem jsou věci, ktreým dnes čelíme - a určitě bychom jim v dohledné době čelilli tak jako tak.
Je nyní na postoji celé západní civilizace, jak evidentně existující problém uchopí a bude jej řešit. V tomto smyslu je ČR pouze jednou, malou částí EU a EU je jednou částí OSN. Myslím, že ČR se chová konstruktivně a díky svým historickým zkušenostem má čím přispět do nastalé globální diskuse na téma "co dál".
Bohužel rozhodně nepůjde ani o jednoduchý úkol ani o úkol, který bude vyřešen v dohledné době a pokud bude řešen se ctí, pak se domnívám, že jistým způsobem se dotkne života každého z nás především v oblasti tzv. materiálního, konzumního způsobu života.
S pozdravem