Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2015 12:05:53 - Yama

diktátoři

Nemyslíte, že největší chybou bylo svržení diktátorů v islámských zemích? Nechci bránit jejich kroky, ale je evidentní, že jedině oni dokázali v zemi jakžtak udržet pořádek. Poté, co padli, se země dostaly do chaosu a jsme tam, kde jsme dnes. Co mi na to odepíšete?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2015 20:54:53 - Ing. René Číp
Nebylo by chybou svržení kohokoliv, pokud by jej svrhla většina obyvatel jeho země. Je chybou svrhnou někoho zvenčí, koho lidé jeho země svrhnout nechtěli. Ano máte pravdu, jak Husní Mubárak, tak Muammar Kaddáfí i Zín Abidín bin Alí a další dokázali ve svých zemích udržet klid. Každý preferoval jinou formu rozvoje své země, každý měl jiné podporovatele ze zahraničí a způsoby vlády každého z nich byly různé. Ale dá se konstatovat, že dokázali udržet klid ač k tomu používali mnohdy i sílu. Zajímavé je také to, jak se západoevropští i američtí politici koncem prvního desetiletí 21 století neměli problém s těmito politiky setkávat a označovali je za přátele. A za pár let to byli padouši. Zkrátka nikdo by neměl demokratizovat jinou zemi, kde je jiné smýšlení i žebříček hodnot, podle vlastních pravidel, když to tato země nepotřebuje a nedochází tak ke krveprolití či genocidě. Dnešní problémy si EU za výrazné pomoci USA, kterým umožnila tahat za nitky, způsobila sama.