Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2015 16:23:34 - michal hrášek

společnost

Líbí se, že se jako ministr kultury snažíte stmelovat lidi s různými názory a žádným neopovrhujete. Teda aspoň podle toho, jak sleduju vaše odpovědi. Má otázka je trošku filozofická, ale myslíte, že se budou někdy zase zmenšovat rozdíly mezi různými třídami lidí? A kdy a proč podle vás došlo k tomuto zlomu, možná návratu do dob minulých, kdy jsou rozdíly mezi chudými a bohatými skutečně nesrovnatelné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.07.2015 7:22:31 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pane Hrášku,
děkuji za Vaši otázku. Ekonomické rozdíly mezi lidmi jsou skutečností, která provází lidské pokolení odjakživa. Nedomnívám se, že by v budoucnu tomu mělo být zásadně jinak. Důležité ale je, že jsou si všichni lidé rovni, jako lidské bytosti. Mají stejná práva, ale z nich vyplývají také povinnosti. A zde je důležité kultivovat společnost směrem k vzájemné solidaritě, která může řadu rozdílů v ekonomické sféře vyrovnat. To souvisí s fungováním právního státu, neboť právo je předpokladem spravedlnosti.