Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.06.2015 21:26:33 - fighttofreedom

Popíráte stalinský antisemitismus?

Jak je možné, že po 2. světové válce v SSSR do oficiálního výkladu dějin nebyl zahrnut holokaust? Stalin totiž vytvořil propagandu o tom, že největší obětí německé agrese byli etničtí Rusové a nikoliv židé, či obyvatelstvo pobaltských států. Nehledě na to, že po roce 1949 jeho antisemitismus vzrostl. Noviny Pravda byly zbaveny židů již na počátku března 1949. Židovští důstojníci byli propuštěni i z Rudé armády a židovští aktivisté vyklidili důležitější stranické posty. Desítky židovských básníků, prozaiků, nacházely svá jména v závorkách a vyděsily se, protože židovští autoři projevující zájem o kulturu v jidiš nebo o německé masové vraždění Židů se už ocitli za mřížemi. Židovský protifašistický výbor byl oficiálně rozpuštěn v listopadu 1948 a více než 100 židovských spisovatelů nebo aktivistů bylo zatčeno. Nemluvě o tom, že v lednu 1948 dal Stalin zabít žida Michoelse, ředitele Moskevského židovského divadla, který byl s delegací vyslán do Minsku.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.07.2015 8:09:14 - Vojtěch Mišičák

Dobrý den,

V první řadě Vás chci upozornit, že nejsem historikem, ani jsem nebyl nikdy členem VKS(b), ani KSSS, ale jsem tajemníkem současné KSČ 21. Pro naši stranu je důležitá zejména budoucnost národů žijících na území bývalého Československa. O to hezčí ale je, když si v podstatě na svůj dotaz i sám odpovíte... 

Já, stejně jako Stalin, neuznávám žádný židovský národ, tedy žádný takový národ nemohl mít v našich očích ani své oběti. Současný stát Izrael je loutkovým státem USA, který vlastní atomové zbraně. Jeho mírová úloha tím u mě ztrácí na důvěryhodnosti. Snažte se pochopit rozdíl mezi antisemitismem a antisionismem. Pokud se Stalin držel toho, že náboženství je opium lidstva, nedivím se, že ani lidé židovského vyznání nebyli v důležitých strukturách žádoucí.

Vojtěch Mišičák, tajemník ÚV KSČ 21