Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2015 11:59:51 - Hejný Emil

Nezešíleli Oranžoví NATOzbrojnoši (díl 2) ???

pokračování dílu 1....Ekonomika tím ztrácí jeden z důležitých zdrojů růstu: .. Místo aby zisky dál investovaly v Česku, je zahraniční mateřské firmy stahují ve formě dividend. Hodně je to cítit například ve finančnictví. Jen velká bankovní čtyřka – Komerční banka, ČSOB, Česká spořitelna a UniCredit – loni svým zahraničním majitelům vyplatila přibližně 30 miliard korun... Navíc se to podepisuje i na příjmech lidí. Ty se podle Chmelaře a ekonoma Petra Zahradníka za posledních 20 let přiblížily průměru vyspělých zemí EU o pouhou desetinu procenta...
obyvatelstvo už má holé zadky , naposledy jste v letech 2004-2005 jej obrali na dvojtaxi EU-DPH o 2x20 mld , které Sobotka dal do snížení "korporátních daní - veskrze užitek bank a nadnárodních korporací"
Naposledy obrala obyvatelstvo ČNB o 70 mld na kursu u dováženého zboží. Lidé už opravdu na nový trik - 5x20 mld na zbraně z USA a EU nazacálují - nemají na to....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.07.2015 12:34:49 - Ing. Antonín Seďa
Tady musím souhlasit, ano dividendy a zisky zahraničních firem odcházejí do zahraničí. Problém je, že ČR je součástí EU, kde je volný pohyb kapitálu, osob a služeb. Nesouhlasím s tím, že je na tom obyvatelstvo špatně, jak popisujete. Ano, jsou na tom například samostatní důchodci, matky samoživitelky aj. docela špatně, ale ČR má kvalitní sociální systém pomoci. V žebříčku států jsme na 40 místě z pohledu životní úrovně. Závěrem pouze to, že také nesouhlasím s aktivitou ČNB, která uměle drží kurz Eura na 27 Kč. Zdražuje to importované zboží i služby a také pobyt v zahraničí. Tady souhlasím s názorem pana prezidenta.