Mgr. Jana Pastuchová

  • ANO 2011
  • Liberecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.07.2015 18:52:06 - Míla K.

zdravotnictví

Nemyslíte, že našemu zdravotnictví velmi škodí už jen skutečnost, že se stále mění podmínky pro výkon povolání lékaře, zdrav. Sestra apod.? Proč chcete znovu něco měnit? Neprospěla by zdravotnictví nějaké stabilita?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.08.2015 18:55:46 - Mgr. Jana Pastuchová

Dobrý den,
neřekla bych, že se pořád něco mění, u zdravotních sester tomu tak skutečně není, alespoň co se zákonů týče. Ukázalo se, že stávající zákon o nelékařských povoláních je pro současnou praxi nevyhovující. Dále změny provedené před deseti lety způsobily chaos ve vzdělávání nelékařského personálu a s tím souvisí i špatné nastavení kompetencí. Změna tohoto zákona je tedy nutností. Naše zdravotnictví je na vysoké úrovni, ale některé jeho segmenty fungují z velké míry na základě setrvačnosti, což je cesta do pekel. Česká republika potřebuje moderní zdravotnictví, a to není možné bez dostatku kvalitního a motivovaného personálu, což ale neznamená, že musí mít všichni vysokou školu.  

S pozdravem,
JP