ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.07.2015 16:19:24 - Dita Pav.

Jak hodnotíte činnost české policie?

Má podle vás policie právo, ve velkém sledovat provoz na internetu například tak, že by si měla nechat na míru připravit viry, které by pak rozesílala na vybrané weby? K čemu je taková práce policie pro občany přínosem?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.01.2016 14:07:36 - Mgr. Petr Adam
Dobrý den,
svoboda slova a svoboda jednotlivce musí být vždy na prvním místě. Je totiž velice snadné vytvořit dojem nebezpečí a s tímto dojmem za bujarého potlesku davů v tichosti zavádět novou totalitu. 
V poslední době hodně zaznívají hlasy, že bezpečí nás všech by mělo být na prvním místě. Ale to prostě je. Máme fungující policii, doufám, že i fungující tajné služby. Ty nejhorší a nejodpornější zločiny u nás dělají naši obyvatelé - žádní přistěhovalci, žádní přivandrovalci. A jestli kdokoliv a odkudkoliv provede nějaký trestný čin, pak dle právního řádu musí být dopaden a potrestán.
Svoboda na internetu je ještě složitějším problémem. Volnost říkat co chci musí být zachována - ale pokud zasahuje do svobody a práv kohokoliv jiného, pak je třeba přemýšlet o správnosti takové volnosti. Podívejte se na sociální sítě dnes - všude vyzývání k odporu proti uprchlíkům. Proti komu? Proti lidem kteří prchají před zvěrstvy války nebo proti přivandrovalcům, kteří migrují z čistě ekonomických důvodů? Ta problematika je velice složitá a jsou mezi námi lidé, kteří ubohým zjednodušováním a nálepkováním jsou schopni vyvolat vlnu nenávisti ve společnosti a je chyba, že takoví ubožáci svůj prostor dostávají a plně jej zneužívají.
Policie má mít nástroje monitoringu, ale nikoliv přímého zasahování v počítačích podezřelých. Naštěstí i na toto se vztahuje institut soudního povolení, takže se nebojí ohrožení svobody jednotlivce
s pozdravem
Petr Adam