ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.07.2015 23:45:04 - pafr7717

emigrace

Dobry den pane senator, jest-li mohu mam k Vam dve otazky. Nebudu se ptat proc prijimat a proc neprijimat emigranty o tom uz toho bylo napsano a vysvetleno hodne.1.Zeptam se trosku jinak, politici ted myslim ty vladni nam rikaji kolik penez bude uvolneno na tyto emigranty, ale reknete mi jake jsou pro ne pripravene zaclenovaci programy. jest-li teda nejake vubec jsou, co budou zde delat pokud se nenauci jazyk, jak se urcite organy dozvi co maji za vzdelani a odkud jsou pokud nemaji zadne dokumenty (to posledni beru jako za EU).2.Je jasne, ze neni zde 90% lidi co jsou proti migrantum a ja si netroufnu rikat kolik procent je proti, ale urcite to neni male cislo. proc ceska vlada jde proti temto lidem, proc se tato vlada nestavi na stranu obcanu vlastniho naroda a jen nadavaji lidem jineho nazoru do exenofobu, islamofobu a jineho. Hodne lidi tvrde pracuje v teto republice a dostane se za hranice treba jen jednou za rok na dovolenou nekdo treba ani to. A tito lide chteji jen klid ve state

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.07.2015 16:25:40 - Ivo Valenta
 

Dobrý den,

bohužel Váš dotaz by měl být směřován spíše na vládu. Upřímně si však myslím, že naše vláda nemá pro imigranty připraveny žádné programy. Vidíme to i na programech pro začleňování jiných menšin. Jsou to jen "rádoby" programy, u kterých ale dodnes nikdo nezměřil jejich efektivitu. Politika nejen současné, ale i bývalých vlád, je v tomto směru kulantně řečeno velmi nesystémová. A o to více se obávám imigrační vlny uprchlíků a otevřeně v tomto směru kritizuji postoj naší vlády jako nesprávný a nebezpečný.

Máte pravdu v tom, že je velká část veřejnosti proti tomu, abychom otevírali náruč imigrantům a já se jim vůbec nedivím. Řešení přitom může být jednoduché - žádné sociální dávky a výhody státu, dokud nám tito lidé neukážou, že se umí začlenit do naší společnosti, respektovat naše pravidla, naučit se česky a najít si práci.

S pozdravem

Ivo Valenta