Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2015 2:12:05 - Pavel Staněk

Bezpečnost v Evropě

Vážený pane prezidente,
chtěl bych se Vás zeptat, co přesně očekáváte od Vašeho plánovaného projevu na Valném shromáždění OSN ohledně (ne)boje proti IS? Velmi bych si přál, aby si Vaše argumenty vzali mocnosti k srdci. Bohužel se obávám, že se mocnosti nebudou příliš zabývat názory a postoji naší malé země. Nicméně máte můj upřímný obdiv, že si dokážete stát za svým názorem, nehledě na to kdo před Vámi stojí.
Přeji Vám vážený pane prezidente mnoho úspěchů a pevné zdraví.
Ing. Pavel Staněk

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.07.2015 14:50:16 - Ing. Miloš Zeman
Na Valném shromáždění OSN chci vystoupit s návrhem na vytvoření mezinárodních antiteroristických sil pod záštitou Rady bezpečnosti. Vede mě k tomu obava z šířícího se islámského fundamentalizmu. Mělo by jít o podobné bezpečnostní síly, jako kdysi byly tak zvané „modré helmy“, to znamená vojska OSN. Ovšem se zcela jinými úkoly. Takže by to byla spíše jakási komanda vyzbrojená drony. Helikoptéry s vycvičenými rangers, tedy speciálními jednotkami. A důvod, proč si myslím, že by to Rada bezpečnosti mohla posvětit, je ten, že všichni stálí členové Rady bezpečnosti mají společného nepřítele, to znamená mezinárodní, respektive islámský terorismus.