Karel Schwarzenberg

Zemřel 11.11.2023
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.07.2015 9:52:24 - Berka z Dubé

Vysvětlení ke klanění sudeťákům

Pane poslanče, zajímalo by mne Vaše výběrové myšlení. Nedivil jsem se, že jste pochválil bratra Bělobrádka za úklonu u památníku "nevinných" sudeťáků, nic jiného bych od Vás ani nečekal. Uvědomte si ale laskavě, že jste poslanec českého parlamentu, zvolený českými voliči. Už nežijeme naštěstí v době pobělohorské a Vy máte hájit zájmy českého státu a českých občanů. To Vám při tom pospávání stále jaksi uniká. Ale když Vám jde jen o uctění památky mrtvých Němců, jak to, že Vám a Vašim spolustraníkům tak vadilo, že se prezident Zeman jel do Moskvy poklonit památce milionů mrtvých Rusů, kteří narozdíl od sudeťáků náš stát nerozbili ale osvobodili. A když už se musel Bělobrádek klanět, proč se jim neklaněl tady doma, jak jste to chtěli po prezidentu Zemanovi, ale musel se jet klanět do "Říše"?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.07.2015 10:17:17 - Karel Schwarzenberg
Zajisté je v zájmu českého státu a českých občanů, abychom měli dobré vztahy s našimi sousedy a ne abychom pokračovali ve sporech z 30tých let. Bohudíky už nám nikdo a nic z Německa nehrozí a i nejstarší, kteří se v 30tých a 40tých letech proti Československu tehdy provinili, jsou už dávno po smrti. To bychom si měli uvědomit. Říše už bohudíky neexistuje, existuje Spolková republika Německo, což je věru něco odlišného. Pan Bělobrádek jel z úplně jiných důvodů do Německa a při té příležitosti se poklonil památce sudetských Němců. Pan prezident jel do Ruska pouze z důvodu uctít ruskou armádu poté, co Rusko prostřednictvím separatistů zaútočilo na Ukrajinu obdobně jako Německo na Československo v roce 1938.